OLYMPUS DIGITAL CAMERASărbătorile de Paşte sunt marcate şi în rândul deţinutelor din Penitenciarul Arad. Participarea la „Târgul de Iepuraş” din Galleria Mall Arad, cu o expoziţie de obiecte artizanale specifice acestor sărbători, face parte din calendarul de acţiuni de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, organizate de conducerea penitenciarului cu prilejul acestei sărbători.
Astfel, cu ajutorul organizatorilor târgului, ieri, Penitenciarul Arad a dispus de un stand în cadrul Galleriei Arad, unde a expus spre vânzare obiectele confecţionate de persoanele private de libertate. Obiectele artizanale provin atât din activităţile realizate de-a lungul timpului, cât şi din activităţile de colaborare cu societatea civilă. Astfel sub îndrumarea, sprijinul şi alături de colaboratorii şi voluntarii Asociaţiei International Needs România, ai voluntarilor străini din cadrul Fundaţiei Pro Prietenia Arad, aflaţi în Arad prin proiectul „Unity in diversity” finanţat de către Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat”, femeile încarcerate au realizat în cadrul unui atelier de artterapie obiecte cu tematică pascală: felicitări, aranjamente şi ornamente.
„Organizarea acestei activităţi are ca scop atât recunoaşterea publică a muncii voluntare a persoanelor private de libertate, cât şi valorizarea produselor în cadrul expoziţiei cu vânzare în vederea unei continuităţi a acestui gen de activităţi de reintegrare. Cu acest prilej, conducerea Penitenciarului Arad mulţumeşte tuturor colaboratorilor şi autorităţilor locale pentru susţinerea acordată“, ne-a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Recomandările redacției