Seară tristă pentru fotbalul românesc: Farul Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe, ultimele echipe rămase în Europa, au fost eliminate în play-off-ul din Conference League.

HJK Helsinki – Farul 2-0 (3-2 la general)

Echipa lui Gheorghe Hagi nu s-a regășit în Finlanda și a făcut o partidă slabă, iar gazdele au reușit să întoarcă rezultatul din tur prin „dubla” sârbului Bojan Radulovic. Acesta a deschis scorul în minutul 20 cu o lovitură de cap, iar apoi a deviat în poartă din câțiva metri șutul trimis de Lingman în minutul 70.

Bodo/Glimt – Sepsi 3-2 (5-4 la general)

Sepsi s-a descurcat onorabil în Norvegia, împotriva unui adversar mult mai bine cotat, dar nu a fost de ajuns. Gazdele aveau 2-0 în minutul 29, după reușitele semnate de Sondre Sorli și Amahl Pellegrino, dar elevii lui Liviu Ciobotariu au reușit să egaleze. Mai întâi, Isnik Alimi a punctat cu o lovitură de cap în minutul 42, iar imediat după pauză, Roland Varga a înscris cu un șut de la distanță. Meciul a intrat în prelungiri, unde norvegienii au înscris golul calificării. În minutul 100, Păun a comis un henț în careu, iar Pellegrino a transformat penalty-ul, stabilind scorul final.

Ultimul sezon în care nici o echipă românească nu a participat în grupele cupelor europene a fost 2018-2019, când CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Viitorul (actuala Farul) au fost eliminate în preliminariile Europa League.

Recomandările redacției