UPDATE2: Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Arad, 12 persoane au ajuns la UPU, între care 11 au prezentat contuzii și un bărbat de 56 de ani a suferit fractură de femur și bazin și traumatism abdominal. Acesta a fost internat pe Secția de Chirurgie Generală 1, în vreme ce ceilalți 11 pacienți au fost lăsați să plece acasă, după efectuarea investigațiilor.

 

UPDATE: Două persoane au fost încarcerate, între care șoferul care a fost declarat decedat, un pasager rănit grav, și încă două persoane cu multiple leziuni care nu puteau ieși din microbuz. S-au deplasat înspre UPU a Spitalului Județean o ambulanță SMURD Vladimirescu cu un bărbat și o femeie, SMURD TIM Arad cu un bărbat, și ambulanța SAJ de tip B cu două femei.

Un microbuz în care se găseau 13 persoane și care se deplasa pe raza localității Lipova a intrat în coliziune cu remorca unui autotren care a derapat datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum. A decedat șoferul microbuzului, existând încă o persoana încarcerată.  Se circulă alternativ pe un singur sens de mers. „În această dimineață, în jurul orei 5.50, un bărbat de 34 de ani, din județul Hunedoara, a condus un autocamion în cuplu cu semiremorca pe DN 7, dinspre Arad înspre Deva, iar din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, la km 511+150 m, semiremorca a derapat în curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 68 de ani, din Arad. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului microbuzului si rănirea gravă a unui pasager, precum și rănirea ușoară a 11 pasageri din microbuz”, a precizat agent șef adjunct Claudia Iuga, ofițer de presă al IPJ Arad. La ora accidentului, traficul pe DN7 era blocat pe sensul Arad – Deva de către autocamion, circulația pe cealalta bandă fiind oprită de IPJ pentru intervenție. În jurul orei 09.00, drumul a fost deblocat, circulația desfășurându-se normal pe ambele sensuri. Au intervenit o autospecială a Detașamentului Arad, un echipaj de descarcerare de la Arad, descarcerarea Bârzava, o ambulanță SMURD Arad, două ambulanțe SMURD Vladimirescu și Birchiș, două ambulanțe SAJ și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova.

Recomandările redacției