program

Un program de prevenire a sarcinilor nedorite ar urma să fie derulat la nivelul judeţului. Scopul – reducerea riscurilor de abandon de copii, precum şi cazurile de sărăcie şi marginalizare socială.

Programul urmează să fie derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în colaborare cu asociaţia Sera România. Proiectul ce va fi implementat timp de 18 luni la nivelul judeţului urmează să fie mai întâi suspus aprobării în Consiliul Judeţean, în a căreisubordine este DGASPC.

Pentru direcţie, proiectul nu presupune niciun fel de cheltuieli, asociaţia fiind fianţatorul programului. Mai precis, Asociaţia Sera România va pune la dispoziţia DGASPC Arad un autoturism pentru deplasări în interesul campaniei, precum şi materiale şi produse contraceptive, pe o perioadă de 18 luni cât durează proiectul. De asemenea, tot asociaţia urmează să suporte cheltuielile cu remuneraţia personalului care se va ocupa de activităţile din campanie. În campanie vor fi cuprinse femei aflate în evidenţa DGASPC Arad, care şi-au abandonat copiii, ori care se confruntă cu probleme materiale, sunt fără venituri, precum şi femei care îşi cresc copiii singure.

În campanie vor fi avute în vedere şi tinerele din licee. Vor fi asigurate servicii de evaluare a nevoilor acestora, consiliere, sprijinire, promovare de metode contraceptive şi planning familial.

Recomandările redacției