monac1111La un moment dat, Cristian Monac avea cea mai bună cotă din lotul „Bătrânei Doamne”. Mijlocașul de bandă s-a remarcat în „alb-roșu” prin abilitatea extraordinară de a controla balonul în sistem de viteză, având și execuții bune în special cu piciorul drept. Ca urmare a acestui fapt, arădeanul de 22 de ani a atras atenția mai multor grupări din Liga 1, Monac chiar participând la câteva dintre antrenamentele Vasluiului în vara
anului trecut. Pe atunci, însă, utistul mai avea un an de contract în Calea Aurel Vlaicu, iar Adrian Marțian nu dorea să renunțe la el, așa că mutarea a căzut. Totodată, moldovenii i-au promis că îl vor căuta din nou în această vară, dar nu a mai fost cazul din moment ce au aruncat prosopul.
Liber de contract, Cristi Monac a intrat în contact cu grupări din Franța și Elveția, dar nu s-a concretizat din nou nimic. Și, cum nici cele câteva oferte din împrejurimi nu au fost pe placul său, fotbalistul ia serios în calcul și o încheiere a carierei de profesionist la vârstă fragedă. „M-am sfătuit și cu familia și am decis să termin cu fotbalul. O să urmez o facultate, o să mă ocup de alte lucruri, am rămas cu un gust amar după tot ceea ce am pățit la UTA. Nu numai că nu am mai luat bani, dar nici măcar posibilitatea să jucăm pe gratis nu am mai avut-o”, ne-a mărturisit talentatul mijlocaș.
Nu mai departe de finalul anului trecut, Eugen Trică, fostul tehnician al „Bătrânei Doamne”, spunea despre Monac că are calități de echipă națională, unde îl și vede dacă își vede de treabă.

Recomandările redacției