finanteAradul mai pierde o instituţie în favoarea municipiului Timişoara. Reor­ganizarea instituţilor deconcentrate prilejuită de regionalizare ne face să pierdem Finanţele. Potrivit ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, care a dat un interviu pentru Agerpres, nu s-a stabilit încă care vor fi reşedinţele celor opt direcţii regionale ale ANAF, însă, ca principiu, acestea vor fi în oraşele unde există curţi de apel. Chiţoiu a invocat ca motiv faptul că actele de control sunt contestate la curţile de apel şi trebuie respectate şi actualele regiuni de dezvoltare.
Mai mult, trebuie spus că după reorganizare, la nivelul judeţului Arad va rămâne o singură administraţie fiscală, cea din municipiu. Restul administraţiilor vor fi desfiinţate ca şi structură, dar vor rămâne ca puncte de lucru. Vor fi reduse, de asemenea, numărul posturilor de conducere.
Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice aşteaptă şi ei să afle informaţii cu privire la instituţia în care lucrează, în condiţiile în care nu li s-a comunicat nimic oficial.

Recomandările redacției