frontieraA sperat că va trece neobservată ascunsă într-un autocar plin cu pasageri, dar a avut ghinion. Vorbim despre o minoră în vârstă de 16 ani, care şi-a dorit din tot sufletul să ajungă în Germania. Aceasta spera să ajungă în Spaţiul Schengen unde o aşteptau câteva cunoştinţe, dar problema ei era că nu avea acceptul părinţilor pentru a pleca din ţară. Controlul atent făcut la Vama Nădlac a dat-o însă de gol.
„Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în P.T.F. Nădlac, o minoră în vârstă de 16 ani care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă. Acesata era pasageră într-un autocar care circula pe ruta România-Germania şi s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Luată la întrebări, minora a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană din municipiul Constanţa, a cărei identitate nu o cunoaşte, pentru că nu avea acordul părinţilor.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea,complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Şi un cetăţean bulgar a răspuns întrebărilor poliţiştilor de frontieră arădeni după ce a fost prins la volan fără permis de conducere. Totul a ieşi la iveală după ce în timpul controlului de frontieră bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere, pe care a declarat că nu îl are la el. „Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Emil Ivanov A. în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca «Lancia», înmatriculat în Bulgaria. În urma verificărilor efectuate prin Punctul de Contact Giurgiu a rezultat faptul că permisul de conducere al persoanei mai sus menţionate a fost suspendat de către autorităţile bulgare în anul 2011 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, au mai precizat repre­zentanţii STPF Arad.
Bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de condu­cerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile le­ale care se impun.

Recomandările redacției