Nu doar Progresul Pecica și-a demarat seria de amicale ale iernii, ci și Gloria Lunca Teuz a intrat pe teren sâmbătă. A făcut-o tot pe sintetic, dar la „Șega” și contra unei divizionare a patra, CS Ineu. Jocul a fost echilibrat în prima parte, diferența făcându-se după pauză, când zărăndanii au avut pe teren mult tineret.
Așadar, după o repriză albă, „sămădăii”
și-au valorificat plusul de experiență și forță prin patru goluri în poarta adversarului. Gheața a fost spartă chiar de un ineuan, Teo Mihuț, printr-o deviere nefericită la centrarea lui Gruiescu, după care Luca Bodri a marcat din voleu la primul său meci de la revenirea la Cermei. Rosenblum a oferit pasa de gol și la reușita de 3-0 a lui Cocină – foto (lat din fața porții), acesta din urmă reușind mai apoi dubla cu o execuție ceva mai pretențioasă, de la 10 metri, la pasa lui Gruiescu.
S-a terminat 4-0, cu Cermeiul contând în premieră și pe doi străini, fundașul Jamal, student algerian din Timișoara și masivul atacant francez, Jordan Djambou, de 24 de ani. „Chiar dacă nu am avut dubluri pe toate posturile, am încercat să ofer minute egale tuturor jucătorilor pe un teren ce ne-a permis să avem un tempo de joc bun și în fața unui adversar care ne-a ținut piept cu titularii. Chiar dacă Ineul are mulți tineri, e o plăcere să joci cu ea, scorul nu reflectă neapărat ce s-a întâmplat pe gazon per ansamblul meciului. Diferența de valoare și eșalon și-a spus în cele din urmă cuvântul, ca și plusul de pregătire și forță, de altfel”, a precizat Flavius Moisă, antrenorul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, care-și va mai vedea la lucru elevii și miercuri, cu timișenii de la Cărani, pentru ca de sâmbăta viitoare să conducă un mini-cantonament la Moneasa. Au absentat Vezan, Bulza (contractură) și Didier Koula, care încă e așteptat la echipă după vacanța de iarnă.
De partea cealaltă, Ineul are ceva pro­bleme la fundași, din moment ce l-a dat pe Șerban la FCSB și pe Teședan chiar la adversarul de astăzi. „Am făcut o primă repriză bună, dar, per ansamblu a fost un test util, cu un ritm bun. Schimbările noastre nu au venit cu un plus, dimpotrivă și de aici și diferența de scor, neelocventă în acest moment al pregătirii. Mai avem nevoie de întăriri în absolut toate compartimentele dacă vrem să fim competitivi în retur”, susține Cristi Sculici, an­- trenorul „alb-albaștrilor”, care a mai programat un amical cu UTA U19 înainte de plecarea în cantonamentul de la Moneasa.
Formații:
Cermei (prima repriză): Dagău – Udrea, Jamal, Burlă, Al. Sabău – Ianc – L. Bodri, R.Petcuț, Ciobotariu, Cocină – Djambou.
Cermei (repriza a doua): A. Deak (Viitorul 2004) – Rosemblum, Iuga, Tăședan, Todoran – Lazăr – Gruiescu, Ianc (Ciobotariu), I. Pop (Viitorul 2004), L. Bodri (Cocină) – Matiș.
Ineu: Mureșan – Fereștean, Balint, Bârdan, Hulbăr – Zdrențan – Balaci, D. Florea, Spătaru, Dan Mâneran – Flavius Pavel. Au mai intrat: Tulcan – Stanca (junior), Șulumberchean, Rus și Damian (juniori la care s-a și renunțat), Lazăr (junior 2001), Mihuț.

Recomandările redacției