Fermierii care au depus Cererea unică de plată și au solicitat, în cadrul Campaniei 2018, sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării trebuie să afle că au obligația să depună, până la sfârșitul lunii decembrie, şi documentele prevăzute de articolul 55 din Ordinul MADR nr.619/2015, cu modificările și completările ulterioare.

„Sprijinul cuplat pentru fructe (prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre) destinate industrializării se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de pruni, meri, cireşi, vişini, caişi şi zarzări pentru obţinerea de produse alimentare nonalcoolice și care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectar: 5,6 tone la prune, 7,8 tone la mere, 4,4 tone la cireșe și vișine, 4,7 tone la caise și zazăre”, au spus reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o face  factura sau fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţele cu livezi fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar prin documente contabile interne.

Recomandările redacției