fals frontieraPoliţiştii de frontieră au depistat doi bulgari care conduceau autoturisme fără a deţine permise de conducere.

În data de 05.04.2014, orele 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră Dobri D., de 38 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Germania, bărbatului solicitându-i-se să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a precizat că nu are asupra documentul solicitat. S-a stabilit că cetăţeanul bulgar nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile bulgare”, preciza comisar şef Daniel Iancu, ofiţer în cadrul Poliţiei de Frontieră Arad.

La o zi după acest eveniment, tot la Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Kasimir S., de 36 de ani, care conducea un autoturism Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Bulgaria care nu întrunea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Poliţiştii au întocmit celor doi bărbaţi actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Recomandările redacției