În perioada 18-21 aprilie, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Ges­tiune a Afacerilor a Universitătii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a avut loc faza naţională a concursului „Istorie şi socie­tate în dimensiune virtuală“, unde jude­ţul nostru a fost reprezentat de elevii Mate Endre şi Toser Alexandru, ambii fiind în clasa XI-R a Liceului Teoretic Mihai Veliciu din Chișineu-Criş.
Concursul desfăşurat la Cluj-Napoca, a constat în îmbinarea cunoş­tinţelor din mediul informaticii cu cele din istorie sau ştiinţe socio-umane. Practic concurenţii au trebuit să creeze un site web sau un soft educaţional pe care au trebuit să-l prezinte în faţa comisiei de specialitate. „La secţiunea Istorie, Mate Endre a ocupat locul 9 din 35 de participanţi şi a primit un premiu din par­tea Universităţii Babeş-Bolyai pentru pa­gina Web intitulată «Iluminismul», iar la categoria Socio-umane, Toser Alexandru a ocupat locul 20 din 31 de participanţi cu lucrarea «Creati­vitatea». Felicitări celor doi elevi şi le dorim noi succese în competiţiile următoare“, a declarat prof. Octavian Preda, directorul liceului.
Cei doi elevi au lucrat sub îndrumarea profesorilor coordonatori: pe partea de istorie/socio-umane Jenica Dascăl şi Ligia Iercan, iar pe partea de informatică Octavian Preda.

Recomandările redacției