Ministerul Apărării Naţionale transmite că doi militari au fost răniţi în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Doi militari români au fost răniţi în Afganistan, transmite Ministerul Apărării Naţionale. Este vorba despre doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”, care au fost răniţi miercuri, 21 octombrie, în timpul unei misiuni de patrulare în regiunea Kandahar

Cei doi militari români sunt sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, se arată în mesajul MapN.

În prezent, cei doi se află la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar. Ei sunt în stare stabilă şi beneficiază de tratament medical de specialitate.

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți. Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Recomandările redacției