motoDoi motociclişti din Arad vor pleca, la începutul lunii aprilie, într-o expediţie în nordul Africii. Unul dintre ei, Rareş Bârsan, este de profesie medic militar, iar cel de-al doilea, Domiţian Giurgiu, lucrează ca subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Acesta din urmă povesteşte că expediţia va avea un caracter umanitar, având ca scop strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie. „Împreună cu cei de la Centrul Judeţean de Voluntariat am decis să organizăm o acţiune menită să sensibilizeze opinia publică cu privire la copiii bolnavi de leucemie. Sperăm să sensibilizăm cât mai multă lume, să ajute fiecare cu ce poate. Deja sunt destule firme şi persoane cu suflet care au sponsorizat această acţiune şi cărora dorim să le mulţumim.  Ceea ce ne bucură este că tot mai mult tineri şi nu numai, se implică din ce în ce mai mult în acţiuni umanitare sau de voluntariat, sub diverse forme, fie pentru a-şi ajuta semenii, fie pentru a strânge gunoaie, fie pentru a lupta împotriva consumului de droguri în şcoli”, a declarat Domiţian Giurgiu.
În drumul lor, cei doi motociclişti vor străbate şapte ţări, traseul având o lungime de aproximativ 9.000 de kilometri. Expediţia va pătrunde în Africa, mai precis în Maroc, după traversarea Strâmtorii Gibraltar. Bârsan şi Giurgiu vor traversa apoi Munţii Atlas şi o parte din Deşertul Sahara. „Întoarcerea se va face pe coasta Atlanticului, până la Tanger, iar de aici, prin Europa, până acasă”, mai povesteşte Giurgiu.
Acesta a ţinut să precizeze că în ciuda imaginii negative pe care o au, motocicliştii sunt implicaţi în diverse acţiuni umanitare. „La Arad s-a creat deja o tradiţie de care puţină lume ştie. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, motocicliştii se mobilizează şi strâng fonduri din care se cumpără diverse cadouri pentru casele de copii sau azilurile de bătrâni. Expediţia din Maroc se doreşte a fi o completare a acţiunilor umanitare pe care aceştia le realizează. La întoarcerea în ţară, după aproximativ trei săptămâni de stat în şa cam 500 de kilometri pe zi, se va organiza un bal unde se vor scoate la licitaţie diverse obiecte şi părţi din echipamentul folosit în cursul expediţiei, iar banii obţinuţi vor fi donaţi”, a încheiat Domiţian Giurgiu.
De menţionat că motocicliştii vor fi ajutaţi să îşi ducă la bun sfârşit proiectul de un prieten de-al lor, Ciprian Drăgan, care se va ocupa de acasă de logistică, organizare şi relaţia cu presa.

Recomandările redacției