Doi prieteni musulmani de origine turcă au devenit eroi, în timpul atentatului de la Viena, după ce și-au riscat viețile pentru a salva o femeie și un polițist, scrie Aleph News.
Mikail Özen și Recep Gültekin se pregăteau să meargă la o ultimă cafea în oraș, înainte de impunerea carantinei parțiale în această țară, când au auzit primele împușcături. Tocmai își parcau mașina pe Schwedenplatz. „Oamenii zăceau pe pământ, alții fugeau plini de sânge”, a descris scenele Özen.
Recep Gültekin a văzut o femeie întinsă pe jos, a fugit din mașină și a mers pentru a o ajuta, spune prietenul său. Gültekin a fost, la scurt timp, împușcat de unul dintre islamiști.
„Atacatorul a tras în el. Recep a reușit să se salveze la timp, făcând un salt”, a povestit Özen. Cei doi au mers la cea mai apropiată secție de poliție și au povestit ce li s-a întâmplat. Totodată, Gültekin a putut să ofere oamenilor legii și o descriere a atacatorului. Ei l-au ajutat și pe unul dintre polițiștii răniți grav în timpul atacului.
„Am văzut un polițist întins pe pământ, sângerând. Am știut imediat ce să facem, nu a existat altă opțiune decât să ajutăm”, spune Özen. Cei doi bărbați l-au dus pe polițist la ambulanță. Cei doi eroi sunt apreciați acum pe rețelele de socializare, pentru actul lor de curaj. „Prietenul meu și cu mine am știut ce să facem. Nu a existat altă opțiune decât să ajutăm”, spune Mikail Özen, citat de kurier.at.
Unul dintre autorii atacului, un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh) în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate.
Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Viena
Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi seară, atacul islamist care a avut loc luni seară în centrul capitalei Austriei, Viena, transmite Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste. Autorul
atacului, Abu Dujana al-Albani, era „soldat al califatului”, a comunicat reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Daesh) prin intermediul propriului site de comunicare, Amaq.
Cetățeni ruși, dar și mai multe persoane originare din Balcani au fost reținuți în cadrul anchetei. Autoritățile austriece au arestat suspecți cu cetățenie rusă, originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei ca parte a investigației privind atacul terorism de luni seara, a declarat marți ambasadorul Rusiei la Viena.

Recomandările redacției