sirieniPolitiştii de frontieră arădeni au descoperit doi migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi în compartimentul de marfă al unui automarfar care transporta seifuri din Turcia în Ungaria.
În dimineaţa de 1 iunie, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vârşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul maghiar Istan C., în vârstă de 34 de ani, care conducea un automarfar marca Mercedes, care transporta seifuri din Turcia pentru o firmă din Republica Ungară.
La controlul de frontieră efectuat au fost descoperite şi reţinute două persoane de sex masculin ascunse în compartimentul marfă, deasupra cutiilor cu seifuri. Din cercetări, a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt cetăţeni si­rieni, în vârstă de 20, respectiv 41 de ani.
Şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când s-au urcat acestea în camion. „Poliţiştii de frontieră au întocmit, pentru cele două persoane, lucrări penale sub aspectul săvâr­şirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
(C.G.)

Recomandările redacției