frontiera2

Doi migranţi care intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în portbagajul unui autoturism, au fost descoperiţi de politiştii de frontieră din cadrul Inpectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – P.T.F. Nădlac.

În data de 10.05.2015, în jurul orei 08.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul bulgar Miroslav S., în vârstă de 45 ani, conducând un autoturism marca VW, înmatriculat în Bulgaria. În autoturism mai călătorea, ca pasager, cetăţeanul bulgar Ranceva I., în vârstă de 35 ani.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în portbagajul autoturismului, ascunşi sub bagaje, doi bărbaţi, motiv pentru care au demarat cercetările. Astfel, s-a stabilit că cele două persoane ascunse sunt cetăţeni sirieni, în varstă de 36 respectiv 43 de ani.

„Celor doi sirieni li s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţenilor bulgari, pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției