frontiera

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 23.05.2015, în jurul orelor 22.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat şi reţinut doi bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

Cele două persoane au fost reţinute la aproximativ 80 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Din verificări, a rezultat că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni sirieni, în vârstă de 21 respectiv 41 de ani, care au declarat că au părăsit Centrul de Cazare pentru solicitanţi de azil din Bucureşti şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

„Politiştii de frontieră au întocmit celor două persoane, acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției