urmaritUn francez şi un camerunez au fost prinşi la graniţă cu documente false şi cu materiale specifice pentru falsificat documente şi valori. Francezul era dat în urmărire generală. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi reţinut, cetăţeanul francez – urmărit general, care s-a legi­timat cu documente false şi care, îm­preună cu un camerunez, încercau să introducă în ţară instrumente şi materiale pentru falsificarea de valori.
În data de 17 mai, în jurul orei 00.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în trenul IC „Inter” care circula pe relaţia Budapesta – Bucureşti, două persoane de sex masculin care s-au legitimat cu paşaport francez respectiv un paşaport eliberat de autorităţile din Camerun.
„Existând suspiciuni referitoare la autenticitatea documentelor, cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări. Cu aceas­tă ocazie, poliţiştii de frontieră au constatat că paşaportul francez este fals total, iar bărbatul care s-a legitimat cu acest document este cetăţeanul francez Brice W., pe numele căruia este emis un mandat european de arestare, emis în anul 2009 de autorităţile române pentru deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori străine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Totodată, pe timpul controlului bagajelor celor doi bărbaţi, asupra acestora au fost descoperite materiale şi hârtie folosite la falsificarea de valori, pe care aceştia încercau să le introducă în ţară.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, şi au întocmit actele premergătoare de cercetare penală astfel: cetăţeanului francez pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori străine, iar cetăţeanului camerunez pentru deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori străine, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile care se impun.
Claudia Gavra

Recomandările redacției