„Dolor y gloria”, marele câştigător la Premiile Goya

0
323

C ea de-a 34-a gală a Premiilor Goya, distincţiile rezervate producţiilor spaniole, a avut loc sâmbătă seara la Malaga, în Costa del Sol. Ceremonia care a avut loc pe scena din Palatul Sporturilor Jose Maria Martin Carpenă a fost punctul culminant al unei serii de evenimente care au prilejuit în oraşul andaluz expoziţii şi proiecţii legate de filmele nominalizate
„E o onoare şi un privilegiu să aducem Premiile Goya în oraşul mu­zeelor”, spunea vice-preşedintele instituţiei, Rafael Portela.
Gala a avut 3.200 de oaspeţi, incluzând nominalizaţii, invitaţii speciali, invitaţii şi specialiştii. Ceremonia care a costat 2,7 mili­oane de euro, nu a fost deschisă publicului larg, astfel că nu au fost puse în vânzare bilete.
Cele mai multe nominalizări, 17, le-a avut pelicula regizată de Alejandro Ame­nabar, „While at War/ Mientras dure la guerra”, urmată de filmul lui Pedro Almodovar, „Durere şi glorie/ Dolor y gloria”, cu 16 nominalizări drama istorică „The Endless Trench/ La trinchera infinită”, cu 15. Confruntarea dintre cele trei favorite a părut echilibrată până spre finalul ceremoniei când Antonio Banderas a urcat pe scenă pentru a primi trofeul Goya pentru Cel mai bun actor, pentru rolul interpretat în filmul lui Almodovar.
Banderas a povestit emoţionat cum a suferit un infarct în urmă cu trei ani: „Acum, nu doar că sunt viu, ci mă şi simt viu”. Actorul i-a mulţumit lui Almodovar pentru cele opt filme pentru care au colaborat şi
şi-a declarat admiraţia pentru dedicaţia pe care regizorul o arătă pentru cinemato­grafie, remarcă Screen Daily.
După Banderas, vedetă a fost Pedro Almodovar, care a câştigat titlul de Cel mai bun regizor dar şi trofeul pentru Cel mai bun film, alături de producătorii de la compania El Deseo, Agustin Almodovar şi Esther Garcia. Filmul său a mai primit şi distincţiile pentru Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj şi Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru Julieta Serrano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.