Donald Trump continuă cu criticile la adresa giganţilor online

0
586
WASHINGTON, DC - MARCH 01: U.S. President Donald Trump participates in a meeting with leaders of the steel industry at the White House March 1, 2018 in Washington, DC. Trump announced planned tariffs on imported steel and aluminum during the meeting, with details to be released at a later date. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a continuat miercuri atacurile împotriva giganţilor online, inclusiv Twitter, Facebook şi Google, susţinând că aceste companii încearcă să reducă la tăcere o parte semnificativă din populaţia SUA şi sugerând că activităţile lor ar putea fi ilegale, informează Mediafax.

„Cred că Google şi Facebook şi Twitter … tratează foarte nedrept conservatorii şi republicanii”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă. „Cred că este o problemă foarte serioasă pentru că încearcă cu adevărat să reducă la tăcere o foarte mare parte din această ţară, iar acei oameni nu vor să fie reduşi la tăcere. Nu este drept. Nu este corect. Poate nu este legal, dar vom vedea. Vrem doar corectitudine”, a adăugat preşedintele american.

Trump a distribuit pe Twitter şi un material video în care se susţine că motorul de căutare Google nu a promovat pe pagina principală discursurile privind Starea Uniunii ale lui Trump, în schimb cele ale predecesorului său, Barack Obama, au fost promovate an de an.

În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii „discriminează total vocile republicane şi conservatoare”. Liderul de la Casa Albă a acuzat marţi compania Google că „suprimă” mass-media conservatoare/republicană, „ascunde informaţiile şi ştirile care sunt bune”, şi în schimb afişează doar articole de la presa ştirilor false.

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunţat ulterior că Administraţia SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.