DONATIE GERMANA1 DONATIE GERMANA2La finalul lunii aprilie, în prag de sărbătoare, oraşul Lipova a fost vizitat din nou de o delegaţie din Germania, delegaţie care s-a deplasat de aceasta dată nu doar pentru a discuta cu reprezentanţii administraţiei oraşului, ci şi pentru a face o serie de donaţii Unităţii de Pompieri din Lipova, precum şi Spitalului Orăşenesc Lipova.
Astfel, marţi, 30 aprilie, încă de la ora 9:00, la Primăria Oraşului Lipova au fost aşteptaţi oaspeţii germani, repre­zentanţi ai Asociaţiei DRFK (Deutsch-Rumanischen Freundschaftskreises Saar­land) – THW. Delegaţia, formată din 9 persoane a sosit mai întâi la Primăria Oraşului Lipova, unde au fost aşteptaţi de Primarul oraşului Lipova, Dl. Mircea Jichici. Întâlnirea de la Primărie a decurs foarte bine, aceasta fiind organizată ca o primire oficială înainte de deplasările la Unitatea de Pompieri şi Spitalul orăşe­nesc din Lipova.
În cadrul întâlnirii, după adresarea saluturilor oficiale, au fost purtate discuţii libere între reprezentanţii germani şi primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici, discuţii prin intermediul cărora, primarul luipovan a încercat să-i familiarizeze pe reprezentanţii delegaţiei germane cu situaţia acutală a oraşului Lipova, din toate punctele de vedere.
Astfel, el le-a prezentat pe scurt toate proiectele care se derulează în acest moment în oraşul Lipova, specificându-le stadiul în care s-a ajuns la fiecare dintre aceste proiecte, precum şi problemele care au apărut pe parcurs. Nu în ultimul rând, primarul Mircea Jichici le-a prezentat pe scurt şi câteva informaţii despre viitoarele proiecte ce urmează a fi demarate în oraş.
La finalul întrunirii, membrii delegaţiei au făcut un scurt tur al Primăriei Oraşului Lipova, după care au plecat, însoţiţi de primarul Mircea Jichici, către Unitatea de Pompieri din Lipova. Aici, delegaţia germană a fost întâmpinată de Şeful SVSU Lipova – Filip Ciprian, alături de pompierii voluntari ai oraşului Lipova. În cadrul acestei întâlniri, oas­peţii germani au oferit Serviciului Vo­luntar pentru Situaţii de Urgenţă Lipova (SVSU Lipova) echipamente complete de intervenţie: geacă, pantaloni, căşti de intervenţie, mănuşi, bocanci, precum şi o scară specală, de intervenţie. După întâlnirea cu pompierii din Lipova, dele­gaţia germană s-a deplasat, alături de primarul oraşului, la Spitalul Orăşenesc Lipova, unde, au fost primiţi de Directorul Spitalului, Sorin Rusu. Cu ocazia acestei vizite, spitalul din Lipova a beneficiat de asemenea de câteva donaţii venite din partea delegaţiei DRFK – THW, donaţii care au constat în diverse echipamente medicale. La finalul întâlnirii, ultima oprire a delegaţiei germane a fost la locul de joacă pentru copii, pe care aceştia au început să-l pregă­tească într-o zonă liniştită de la intrarea în oraşul Lipova dinspre comuna Neudorf, loc de joacă care urmează a să se finalizeze, cel mai probabil, în luna iunie a acestui an.
Cu ocazia acestei vizite, s-a dovedit încă o dată că prietenia româno-germană creată de-a lungul anilor este una foarte puternică, atât reprezentanţii germani cât şi cei români, implicându-se foarte mult în consolidarea şi păstrarea acestei legături, care a adus atât de multe reali­zări comune de-a lungul timpului.

Recomandările redacției