O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Tîrnova, desfășurată la finele săptămânii trecute, la iniți­ativa consilierilor PD-L și PSD, s-a finalizat cu realegerea social-demo­- cratului Dorin Virgil Jiva în funcția de viceprimar al comunei. La ședință au participat inițial șapte consilieri, însă pe ordinea de zi a fost introdus un proiect de hotarâre prin care locul vacantat urmare a încetării mandatului deținut de Baciș Ioan a fost ocupat de Rațiu Mircea, următorul candidat de pe lista PD-L (MC-L). Alegerea viceprimarului comunei Tîrnova survine după ce acesta a demisionat din funcție invocând motive personale.
De cealaltă parte, primarul Florin Farcașiu susține că ședința nu a fost legală, în pofida celor susținute de Instituția Prefectului, reprezentată la ședință de juriști din cadrul Serviciului Ju­ridic și a directorului cancelariei pre­- fectului. Contestată vehement de primarul Florin Farcașiu, ședința consiliului s-a desfășurat fără participarea secretarului comunei, Călin Dărău. De asemenea, juristul Consiliului Local a absentat de la ședință, urmând ca la ședința următoare, consilierii majorității să propună demiterea acestuia din funcția deținută.
Dincolo de declarațiile cu tentă mai mult sau mai puțin politică ale celor două părți, Consiliul Local Tîrnova s-a întrunit, iar Dorin Jiva este din nou viceprimar și își poate relua atribuțiile în cadrul Primăriei. Acesta s-a declarat satisfăcut de alegerea sa şi le-a mulţumit pentru susţinere colegilor săi. „Având în vedere situaţia dificilă de la ni­ve­lul comunei, cred că votul din Consi­liul Local Tîrnova privind desemnarea viceprimarului va ajuta la bunul mers al lucrurilor în administraţia locală. Spun asta pentru că domnul primar Florin Farcaşiu nu are majoritatea în Consiliul Local iar această majoritate va putea să conducă destinele comunei prin intermediul viceprimarului desemnat în persoana mea, astfel încât lucrurile să intre pe făgaşul normal, în interesul comunităţii. Pe de altă parte sperăm ca domnul primar să înţeleagă că are obligaţia de a respecta hotărârile Consiliului Local şi de a le pune în aplicare”, a declarat Dorin Jiva.

Recomandările redacției