Dosar de moarte suspectă, după ce fostul judecător Stan Mustaţă a murit în închisoare

0
663
Penitenciarul Bucuresti-Jilava si-a deschis portile, luni 27 Iunie 2016, reprezentantilor media, in “Ziua portilor deschise”, pentru un tur al facilitatilor si conditiilor de care dispun cei inchisi aici. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă, cauza fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

De asemenea, şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă, joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava după decesul fostului judecător Stan Mustaţă. Acesta a fost transportat din închisoare la Spitalul Carol Davila, unde ulterior a decedat. Totodată, ANP anunţă că, la nivelul administraţiei locului de deţinere, a fost demarată o anchetă internă.

Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă a declarat, joi, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) şi ANP referitor la situaţia din închisori.

Tudorel Toader a solicitat anchete în penitenciarele Rahova, Jilava şi Giurgiu, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă, a confirmat ministrul Justiţiei, pentru Mediafax, subliniind totodată că cercetările cerute sunt diferite de cele demarate de ANP.
Fostul judecător Stan Mustaţă a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miocardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea şi din cauza unor probleme ale rinichilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.