masiniPoliţiştii de frontieră au tras pe dreapta în ultimele zile două autotu­risme care aveau certificate de înmatriculare false. După ce au primit o serie de informaţii, oamenii legii au făcut verificări şi au găsit neregulile în ceea ce priveşte cele două maşini.
În ambele cazuri este vorba de autoturisme de teren, de generaţie nouă, în valoare de zeci mii de euro.
„Pe baza unor informaţii, poliţiş­ţii de frontieră din cadrul S.T.P.F Arad au oprit, în municipiul Arad, pentru verificări pe numitul A.C. în vârstă de 32 de ani, din Republica Moldova, care conducea un autotu­rism marca Range Rover cu numere de înmatriculare din Republica Moldova. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autotu­rismului şi a documentelor acestuia, persoana în cauză şi mijlocul de transport au fost conduse la sediul S.T.P.F Arad pentru verificări”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În urma verificărilor specifice, oamenii legii au descoperit faptul că numărul de înmatriculare al maşinii este fals, acesta nefiind înregistrat în evidenţele din Republica Moldova, certificatul de înmatriculare prezentat este emis pentru un alt autovehicul, iar autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie.
Luat la întrebări, cel găsit la volan a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană necunoscută, din municipiul Arad şi a dat unei terţe persoane, 3.000 de euro pentru înmatricularea autoturismului tot în Republica Moldova, neştiind că documentele autoturismului sunt false.
Câteva ore mai târziu, pe o altă stradă din municipiul Arad, a fost 2oprit pentru verificări un bărbat în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care conducea un autoturism marca BMW, cu numere de înmatriculare tot moldoveneşti.
La control, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare şi o poliţă de asigurare eliberate de autorităţile din R. Moldova. Oamenii legii au aflat că numărul de înmatriculare al maşinii este atribuit unui alt autoturism.
Tot în timpul cercetărilor la sediul S.T.P.F. Arad s-a prezentat un alt bărbat, de 37 de ani, din Arad, care a declarat că a primit autoturismul de la un cetăţean din Republica Moldova pentru a executa câteva reparaţii mecanice la acesta şi că el a împrumutat autoturismul bărbatului de la volan pentru a circula prin oraş.

Recomandările redacției