Luna plină de teatru” are înscrise în program, în 2020, și două demersuri teatrale speciale. Două spectacole care aduc în fața publicului două povești spuse fiecare decâte o actriță. Două one-woman show-uri care provoacă publicul la experiențe teatraleinedite, în care emoția, sensibilitatea și sinceritatea absolută sunt personaje principale „Giulia/Singură acasă” – povestea care prinde viață, sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19, pe scena sălii 30/3 a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, un one-woman show cu Angela Petrean- Varjasi.

Acest spectacol e o probă pentru mine, Angela, să fiu singură pe scenă. Nu tupartener, un coleg, ceva … nimic. Eu, Giulia și spectatorii. O oră și un pic. O oră în care voi scoate la lumină un personaj complex, Giulia. O femeie puternică care a lăsat totul pentru iubire. O femeie părăsită de soț care încearcă să revină la normalitate. Și reușește făcând haz de necaz să-și dea seama că va putea să-și reia viața. Singură”, spune actrița Angela Petrean Varjasi.

Al doilea one-woman show din cadrul ediției 2020 a proiectului „Luna plină de teatru” este „Bagajul cu oameni” – după “The search for signs of intelligent life in the universe” de Jane Wagner. Vreme de 50 de minute, actrița Diana Ioana Licu dă viață personajului Trudy – o femeie a străzii.

Trudy este intermediarul dintre pământeni și ființele din afara universului pe care noi îl știm. Prin „nebunia" ei, a luat legătura cu ființele extraterestre. Împreună vor să descopere „Ce înseamnă toate astea?" Ce avem noi ca rasă umană atât de special încât să-i curiozităm pe extratereștrii? În acest spectacol, Trudy nu e doar ghidul acestor ființe nepământene, ci și ghidul spectatorilor pe care îi răpește în călătoriile sale”, spun creatorii spectacolului.

Reprezentația este programată în 28 ianuarie, de la ora 19, în sala 30/3 a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad. Prețul unic al biletelor la spectacolele prezentate în proiectul „Luna plină de teatru” este de 10 lei.

Recomandările redacției