scucondDupă retragerea drepturilor federative FC UTA-ei SA, Suporter Club UTA a demarat la  începutul acestei luni o sesiune de proiecte pentru viitoarea construcție fotbalistică a Aradului. Fanii au primit pe adresa oficială de e-mail al SCU două propuneri, între care doar una serioasă și documentată.
Este vorba despre cea a ONG-ului UTA Bătrâna Doamnă, care pare a avea toate actele în regulă pentru a deveni noua echipă fanion a orașului. Cealaltă vine de la un român plecat în SUA, însă nu este prea viabilă atâta timp cât persoana respectivă este dispus să plătească doar vreo patru fotbaliști și un antrenor pe care i-ar impune în Calea Aurel Vlaicu în calitatea sa de finanțator. „Cu tot respectul pentru românul de peste Ocean, așa cum ne-a expus el lucrurile, nu cred că e o variantă de urmat pentru UTA. E mai mult o propunere de colaborare, decât altceva. În schimb, proiectul prezentat de cei de la UTA II e viabil, dar asta nu era o surpriză pentru noi”, susține Dan Proca.
După ședința de Comitet Director de luni seara, președintele SCU spune că următorul pas este fixarea datei și orei pentru masa rotundă la care: „Vom invita autoritățile locale, mai precis reprezentanții Consiliului Județean și Primăriei, organizațiile sportive din Arad, AJF-ul, DJS-ul, pe cei de la Old Boy’s UTA și cele două Universități arădene. Acestea din urmă au fost mereu implicate în viața sportivă a orașului, așa că am dori să aflăm și posibilitatea unei colabărari transparente cu ele. Noi sperăm ca aceată întâlnire să aibă loc în cel mai scurt timp, după care vom organiza și o dezbatere publică cu caracter mai larg pentru a urma calea corectă”.
În paralel, după cum se știe, SCU duce și o luptă de „catifea” cu gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti. Notificările lor la FRF, Consiliul Județean și Primărie ar trebui să producă efect în cel mai scurt timp, în sensul în care FC UTA SA să fie atenționată că folosește ilegal numele, respectiv că are de plătit chirii la stadionul „Franncisc Neuman” sau alte baze sportive din oraș folosite în trecut. Totodată, fanii sunt nemulțumiți de faptul că antrenamentele grupelor de copii și juniori ale clubului, care nu sunt renegate de SCU, sunt perturbate de programul primei echipe și vor încerca să rezolve și această situație considerată prioritară în acest moment.

Recomandările redacției