Două persoane au fost depistate cu paşapoarte false, dar după anumite verificări s-a constatat că cele două tinere de fapt au intrat legal în ţară în baza unor vize eliberate în scop de studii.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat două tinere din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosind pașapoarte eliberate de autorităţile din Suedia ce aparţineau altor persoane.

În 2 decembrie, în jurul orei 20:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri într-un autocar care circula pe ruta România- Germania, două persoane. La controlul specific, acestea au prezentat paşapoarte care aveau însemnele autorităților din Suedia.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cele două femei au cetăţenie siriană, au vârsta de 21, respectiv 25 de ani şi au intrat legal în ţară în baza unor vize eliberate în scop de studii. Astfel în cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două tinere, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției