Björn Dietrich, un profesor în vârstă de 34 de ani din orașul Birlenbach, Germania, a început în luna aprilie să crească un dovleac pentru un concurs din Kaiserslautern, iar zilele trecute, când a recoltat uriașa legumă, ea cântărea aproape 600 de kilograme, conform digi 24.

Dietrich a povestit pentru Bild cum a crescut dovleacul gigant: „La început necesită în jur de trei-patru ore de muncă pe zi. Din iulie am început să-l ud câte jumătate de oră – aproape 300 de litri de apă pe zi”. Bărbatul a spus că a folosit apa de ploaie pentru udarea dovleacului, el adunând peste 20.000 de litri peste iarnă, a relatat pe 12 septembrie Frankfurter Neue Presse. Inițial, leguma a crescut în grădină, iar apoi Dietrich a construit o seră.

În zilele călduroase, dovleacul a fost protejat cu umbrele și ventilatoare. Spre finalul perioadei de creștere, potrivit lui Dietrich, dovleacul creștea cu 10-20 de kilograme în fiecare zi. Faptul că dovleacul denumit Esmeralda este atât de mare nu se datorează doar îngrijirii. Dietrich a folosit semințe obținute de la crescător de dovleci din Passau care se numesc „Squash” din familia „Atlantic Giant”. Dietrich a recoltat dovleacul zilele trecute, în prezența familiei și a prietenilor adunați să vadă evenimentul. Dovleacul de aproape 600 de kilograme a fost ridicat cu ajutorul unei macarale și așezat într-o remorcă. Duminică, bărbatul s-a prezentat la concursul din Kaiserslautern, iar dovleacul Esmeralda a câștigat locul al treilea, fiind cântărit la 588 de kilograme. Concursul a fost câștigat de un dovleac de 653 de kilometri.

Sursa digi 24

Recomandările redacției