copilPoliţiştii şi procurorii arădeni anchetează un caz cu mai multe semne de întrebare. Aceştia trebuie să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat cu o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate din Grăniceri care a ajuns la spital în stare foarte gravă la sfârşitul săptămânii trecute. Cea mică avea pe corp urmele unor lovituri iar rudele le-au povestit medicilor că mama a fost cea care s-a împiedicat şi a căzut, ţinând-o pe copilă în braţe. După ce a fost supusă unor investigaţii la Arad, cea mică a fost transportată la spitalul din Timişoara deoarece starea sa de sănătate era una foarte gravă. Din păcate însă, medicii nu au mai putut face nimic, iar aceasta s-a stins, ieri dimineaţă, pe patul de spital.
Fetiţa de doar un an şi jumătate făcea parte dintr-o familie numeroasă din Grăniceri. Locuia cu mama, cu tatăl său vitreg, cu bunica dar şi cu alţi doi fraţi mai mari. Vineri după-masa, mama era prin gospodărie şi se ocupa cu treburile casei atunci când a luat-o pe cea mică cu ea prin curte. O clipă de neatenţie a fost suficientă pentru a se produce nenorocirea. Mama s-a împiedicat şi a căzut cu cea mică în braţe. În cădere, micuţa s-a lovit cu putere la cap şi şi-a pierdut cunoştiinţa pe loc. Părinţii au chemat imediat ambulanţa şi aceasta a fost transportată la Arad. De aici însă a ajuns la Timişoara unde medicii au făcut tot ce se putea pentru a o salva dar cea mică s-a stins. Era în comă profundă iar leziunile au fost prea puternice pentru trupul său firav. „Fetiţa a fost internată la secţia de ATI în data de 9 februarie cu un traumatisn cranio-cerebral sever. Din păcate, evoluţia sa nu a fost una favorabilă şi a decedat luni dimineaţa”, a declarat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Ju­deţean Timişoara.
Cazul a intrat imediat şi în atenţia poliţiştilor şi a procurorilor care au deschis o anchetă. Aceştia trebuie să stabilească dacă într-adevăr faptele povestite de mamă dar şi de martori, în legătură cu cele întâmplate se confirmă. „Cazul a intrat imediat în atenţia poliţiştilor. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului şi aşteptăm rezultatele medico-legale pentru a putea spune ce s-a întâmplat”, a precizat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Şi o echipă de anchetă din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului a ajuns la locuinţa familiei unde s-a petrecut nenorocirea. Aceştia au constatat că ceilalţi doi copii nu erau nici ei prea bine îngrijiţi de către mamă şi au decis să fie duşi şi lăsaţi în grija tatălui natural. „S-au făcut verificări şi s-a stabilit că nu a fost necesară luarea măsurii de protecţie, copii sunt în familia lărgită unde sunt bine îngrijiţi”, a afirmat Angelica Stana, purtător de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Arad.

Recomandările redacției