În dotarea Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Bucuresti, Constanța, Craiova, Brașov, Iași, Timișoara și Cluj vor intra 103 autobasculante, care au fost recepționate deja și vor  întări capacitatea direcțiilor de a desfășura în regie proprie acțiuni de deszăpezire pe autostrazile și drumurile naționale din România. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara va primi un număr de 20 de autobasculante.

Noile autobasculante, care au o configurație a tracțiunii tip 6X4, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii și răspânditor pentru materiale antiderapante. Acestea vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti, specifice CNAIR S.A, ca de exemplu transportul agregatelor destinate stațiilor de asfalt și al asfaltului produs de acestea.

Valoarea contractului pentru cele 103 utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA, și include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor doi ani.

Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu  o nouă gamă de mașini și utilaje specifice  lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Directia Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1000 de mașini si utilaje, până la această dată fiind achiziționate peste 850 de utilaje.

CNAIR SA a mai achiziționat în luna mai a acestui an un lot de 16 autobasculante de aceeași marcă, destinate lucrărilor de reparație și întreținere a rețelei rutiere naționale.

Recomandările redacției