acteDirecţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCÎV) precizează, joi, că permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionate în acestea, în funcţie de categoria deţinută.

Într-un comunicat transmis AGERPRES se menţionează că aceste documente sunt recunoscute şi valabile în tot spaţiul european, iar taxa de eliberare, în valoare de 68 de lei, rămâne neschimbată.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti Dan Moşescu, a declarat pentru AGERPRES, la începutul lunii ianuarie, că permisele auto care au fost emise în perioada anterioară şi sunt în termenul de valabilitate administrativă nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicării modificărilor legislative începând cu data de 19 ianuarie

”Dacă permisul mai este valabil, noi recomandăm oamenilor să nu vină la noi mai devreme de 3-6 luni până la expirare. Am avut un caz în care permisul expira în 2020 şi a venit acum să îl preschimbe”, a explicat Moşescu.

Potrivit noii legislaţii, pentru reînnoirea permisului de conducere este necesar un nou examen medical.

Noile permise auto vor fi valabile 10 ani de la emitere în cazul şoferilor amatori şi vor avea o valabilitate de 5 ani pentru şoferii profesionişti. Costul unei preschimbări a permisului este de 68 lei.

În cazul în care permisul se pierde sau se fură, autorităţile competente sunt obligate să elibereze un duplicat care se poate folosi până la data expirării, obţinerea unui nou permis nefiind obligatorie.

SURSA: http://www.agerpres.ro

Recomandările redacției