baschetUniversitatea Goldiş ICIM a câştigat fără probleme primul meci al semifinalei de campionat cu CSM Satu Mare, care se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Încurajată de o Polivalentă pe jumătate plină dar şi de o tânără şi frumoasă galerie, echipa arădeană a controlat clar ostilităţile.
Parcă o umbră a echipei din sezonul trecut, dovadă că nici suporterii nu au mai însoţit-o la Arad, CSM s-a chinuit teribil, lăsând impresia că nu are motivaţie şi că este mai mult cu gândul la vacanţă. „Galben-albastrele” s-au situat la celălalt pol, fiind în grafic pe toată durata meciului. Diferenţa avea să se facă în primul sfert, unul în care oaspetele nu s-au regăsit deloc, fiind surprinse de apărarea agresivă şi jocul în viteză al ICIM-ului.
Cu sărbătoritele Wirth şi mai ales La Plante în zi de graţie, echipa arădeană şi-a surclasat adversara în primele zece minute, încheiate cu un neverosimil 24-9. Sfertul doi a fost mult mai echilibrat, dar avantajul arădean nu a scăzut foarte mult, scor la pauza mare 38-26. Scenariul s-a păstrat şi în sfertul trei, unul în care diferenţa maximă s-a consemnat în minutul 24, scor 47-26. Pivoţii arădeni au continuat să fie la înălţime, Risper a fost aceeaşi coordonatoare de excepţie, iar Brosovszky şi Givens au completat un prim „5” excelent. De cealaltă parte s-a remarcat doar ex-arădeanca Părău, prea puţin pentru o semifinalistă de campionat.
Conturile erau deja încheiate după 30 de minute, scor 53-36, iar pe final ambii antrenori au rulat tot lotul avut la dispoziţie. S-a încheiat decent pentru Satu Mare, învinsă la doar 15 puncte, scor final 72-57, dar impresia a fost că ICIM putea câştiga la orice diferenţă.
În această fază nu contează însă coşaverajul, iar arădencele mai au nevoie de o singură victorie pentru a face pasul spre marea finală.
„Sunt extrem de mulţumit de modul în care am luptat şi am jucat. Nu cred că Satu Mare are cu ce să ne surprindă la meciul doi, pentru că le cunoaştem şi ne cunosc. Este totuşi al șaselea meci direct în acest sezon. Mă interesează ca noi să intrăm în parametri optimi. Am făcut o apărare foarte bună, mai ales în primul sfert”, a spus antrenorul Dan Moraru.
Duminică, la ora 18,00, la Satu Mare este programat meciul doi al semifinalei. În cazul în care gazdele vor reuşi să egaleze la general, decisivul va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, la Arad. În primul meci al celeilalte semifinale, CSM Târgovişte a trecut la fel de clar de CSU Alba Iulia, scor 74-55, astfel încât se preconizează încă de pe acum o finală de mare interes ICIM – Târgovişte, sau un „El Clasico” al baschetului feminin românesc, cum le place cunoscătorilor acestui sport să spună.

Recomandările redacției