drumuri

Primăria municipiului Arad a început programul anual de întreţinere şi reparaţie a străzilor, în oraş, lucrându-se pe mai multe tronsoane de drum din mai multe cartiere.

Primarul Gheorghe Falcă a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, străzile pe care au început lucrările.

Astfel, la intersecţia dintre străzile Caransebeş şi Ştefan cel Mare va fi amenajată o parcare, pe strada Spicului s-a pus piatră spartă înainte de asfaltare, iar în Micălaca, în zona Săvârşin – Mioriţei vor fi reparate trotuarele şi se va amenaja o parcare.

De asemenea, pe strada Grădina Poştei s-a pus piatră spartă înainte de asfaltare, iar în centru, pe strada Sebeşului, se vor monta borduri, se vor finaliza trotuarele, după care se va turna asfalt. Pe strada Haţeg s-a pus piatră spartă după care va fi  amenajată o parcare. Pe străzile Podului şi Lungă se va turna asfalt.

Primarul a mai spus că o mare parte dintre investiţiile în modernizarea drumurilor se vor realiza în cartierul 6 Vânători.

„Avem lucrări în toate cartierele din municipiul Arad, însă, în special vor fi abordate lucrări în cartierul 6 Vânători, unde, lângă strada principală, un număr important de străzi vor fi modernizate. Vor fi amenajate trei parcări importante în spatele blocurilor. Sperăm că tot în acest an să finalizăm întreg cartierul 6 Vânători”, a precizat primarul.

Acesta a mai adăugat că, în cartierul 6 Vânători, după finalizarea reţelelor de canalizare, se va lucra pe străzile Rarău, Izoi, Curtici şi Cheia, unde se vor amenaja parcări.

Totodată, primarul a mai informat că se lucrează la amenajarea pistelor de biciclete pe străzile Ştefan cel Mare, Ion Raţiu, centura Subcetate, Steagului, Calea Timişorii şi la branşamentele electrice la pistele de biciclete de pe Faleza Mureşului.

Recomandările redacției