Dacă te deplasezi prin tot județul este normal să vezi multe, să auzi multe, dar și să ți se întâmple multe. Subiectul la ordinea zilei este Pandemia și Direcția de Sănătate Publică (DSP). Nu o spun cu răutate, este o instituție de care nu mai auzisem în ultima vreme nimic de ea.

Și acum să vă prezint câteva întâmplări petrecute în județul nostru, mai precis în două zone: Valea Crișului Alb și Valea Mureșului. De obicei, mai intrăm și prin unități alimentare, bineînțeles respectând Ordonanțele în vigoare, cele de protecție și de împiedicare a răspândirii acestui virus, Covid 19. Dar câte injurii am putut constata la adresa acestei instituții mai sus amintite!

Este clar că oamenilor nu le place să respecte aceste ordonanțe și indicațiile venite din parte DSP-ului, care până la urmă sunt menite să ne protejeze. Dar problema este alta și ne-o spune niște cetățeni atât de pe Valea Mureșului cât și de pe Valea Crișului Alb. Iar curiozitatea ne-a făcut să discutăm și cu niște medici, care ne-au spus direct, fără ocolire: „Mai au dreptate și cetățenii. În special cei care sunt trimiși să își facă testul pentru Covid. Azi îmi vine că este negativ, iar mâine îmi vine că este pozitiv. Atunci noi ce avem de făcut? Din această cauză sunt supărați oamenii“ – ne-au precizat niște medici de familie.

Pe de altă parte, am discutat cu un pacient care a fost internat la Spitalul din Arad. Iată declarația dânsului: „Condiții inumane! Vine cadrul medical, îți dă o pastilă la zi, stai închis cu cheia… Nici animalele nu sunt ținute în asemenea condiții. Ce sentiment îți poate provoca să fii închis între patru pereți, mai ales atunci când am văzut cu toții tragedia petrecută la Piatra Neamț? Oamenii aceia, bolnavi, care au fost internați pentru a se vindeca și care și-au pus sănătatea în mâinile unui sistem, au ars precum niște șobolani! Și aceștia au fost încuiați. Până cauți tu cheia sau mai știu eu ce, focul se extinde“. Toți care se fac vinovați de tragedia petrecută la Piatra Neamț ar trebui să facă pușcărie, în afară de doctorul acela, un adevărat erou, care și-a riscat viața pentru a-i salva pe pacienți și care acum se află în stare gravă.

Cam asta face acest DSP. „Chiar de voi muri ca un câine, dar eu nu mă dau pe mâna doctorilor“, a precizat o persoană.

Dar banii noștri sunt buni pentru aceștia, care ne țin sub cheie. În cele din urmă ne-am auzit și noi câteva „bune“ de la oameni, de parcă noi – presa, suntem de vină cu DSP-ul și Ordonanțele lor.

Recomandările redacției