stefanachiDouă volume vor fi lansate marţi, 19 martie 2013, de la orele 12, la Bi­blioteca Judeţeană A. D. Xenopol. Este vorba despre „Antologia poeziei ro­mâne de azi” şi „Istoria literaturii ro­mâne de azi. Poezia. Proza” de Ioan Holban, ambele apărute la Editura Tipo Moldova din Iaşi.
„Antologia poeziei române de azi” este îngrijită de Valeriu Stancu şi cuprinde, în cele 1.500 de pagini format A4, un număr de 200 de poeţi români contemporani. Textele sunt tra­duse în franceză, engleză şi germană şi între paginile acestei cărţi este foarte bine reprezentată lirica poeţilor din Arad.
Despre „Istoria literaturii române de azi. Poezia. Proza” însuşi autorul, criticul literar Ioan Holban declară pentru un cotidian din Bacău că a necesitat un efort susţinut: „Prin urmare, avem o literatură valoroasă, care a meritat acest efort”. Facem menţiunea că volumul cuprinde peste 200 de autori şi acoperă poezia contemporană de la Nicolae Labiş până la zi, iar proza, de la Marin Preda până azi. „E o carte de o viaţă de om, asta e sigur. Un critic literar trece examenul cu opera lui Eminescu, cu opera lui Creangă sau dacă face aşa ceva. Eu le-am facut pe toate”, mai spune Ioan Holban citat de acelaşi cotidian.
Evenimentul va avea loc în pre­zenţa lui Aurel Ştefanachi, directorul editurii Tipo Moldova, precum şi a scrii­torilor arădeni a căror operă este men­ţionată în cele două volume.

Recomandările redacției