voleiUVVG ProVolei Arad a avut un adevărat tur de forță, cu trei meciuri în tot atâtea zile, dacă-l punem pe socoteală și pe cel al juniorilor.
Mai întâi, despre echipa de seniori, aflată în fața a două deplasări, la Târgu-Mureș și Câmpia Turzii. Prima confruntare a fost aproape perfectă pentru arădeni, care s-au impus cu 3-0 la seturi, după circa 60 de minute de joc.
„A fost un meci la discreţia noastră. Situaţie în care am utilizat tot lotul avut la dispoziţie”, a istorisit Radu Sabău. Cea de-a doua confruntare a fost mai strânsă, însă arădenii au terminat în picioare, învingători cu 3-2 în fața celor de la CSM Câmpia Turzii. „După părerea mea, fără a fi acuzat de lipsă de modestie, trebuia să câştigăm cu 3-0. Dar, după primul set ne-am relaxat, a apărut o lipsă de concentrare şi asta a fost. Important este că am câştigat până la urmă“, a conchis același Sabău, care         i-a avut la dispoziție pe Ardelean, Maskovits, Gurban, Sabău, Lopătaru, Motoc, Jurcă, Matica, Duma şi Jitaru.
Înfrânți la juniori
Dacă la seniori rezultatele au fost în grafic, trupa de juniori, condusă de Marius Maskovits, s-a înclinat la Timișoara, în fața localnicilor de la Clubul Sportiv Școlar. A fost 3-1 în favoarea trupei de pe malul Begăi, spre nemul­țumirea taberei arădene. „Un meci din care nu am înţeles mai nimic. Jocul nostru a lăsat de dorit. Nu e vorba de câştigat sau pierdut, ci ceea ce  s-a întâmplat în seturile 1 şi 3, când am fost ca inexistenţi. Dar se pare că în perioada asta e lună plină, şi le-am recomandat băieţilor să urle la lună”, a făcut haz de necaz Radu Sabău.
Încă două meciuri
Urmează o nouă săptămână plină pentru gruparea arădeană: joi, de la ora 15,00 în Polivalentă juniorii joacă restanţa cu Blajul, iar sâmbătă, în aceeaşi locaţie, de la ora 12,00 însă la seniori, UVVG ProVolei dispută derby-ul Vestului cu Timişoara.
Se joacă și în școli
În sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Arad s-au disputat meciurile penultimului turneu al seriei K din cadrul CN de volei-speranţe. Şoimii Lipova (antrenor Nicolae Petrachovschi) şi-a menţinut poziţia de lider al clasamentului, cu victorii pe linie. Pe poziţia a doua – și virtual calificată în turneele semifinale – este CS ProVolei II (antrenor Traian Costea). Încheie ie­rarhia grupei Hand United Arad şi CS ProVolei I. Ultimul turneu al seriei are loc pe 22 februarie la Lipova.

Recomandările redacției