Primul recital programat după spectacolele de astăzi, care au marcat deschiderea oficială a Târgului de Iarnă, ediția Centenar, va fi susținut de cunoscutul cântăreț Ducu Bertzi. Acesta va urca pe scenă mâine, adică duminică, 25 ianuarie 2018, de la ora 18, cu multe dintre cântecele din perioada Cenaclului Flacăra, precum și cu unele mai recente.

Ducu Bertzi (n. 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este un cantautor și folkist român.

Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi a cântat, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice.

Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacara a avut loc în toamna anului 1979, când a lansat cântecul „Când s-o-mpărțit norocul“, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: „Și de-ar fi“, „Floare de colț“, „M-am îndrăgostit numai de ea“, „Suflet fără chei“, „Omul pădurii“, „Iertările“, „Unde oare“, „Focul vânăt e gonit de vânt“.

Recomandările redacției