todeaPentru cel puțin un sezon, Cristian Todea va rămâne în Liga 1 și va apăra culorile aceleeași echipe la care a evoluat în ultimii trei ani. Gaz Metan Mediaș și experimentatul mijlocaș și-au legat din nou destinele până în vara anului următor, forțând clasarea pe o poziție de Europa League.
„M-am antrenat deja sub comanda lui Cristian Dulca. Este cel mai tânăr antrenor cu care am lucrat în carieră, sper să-i câștig încredere și să joc constant. Nu am evoluat chiar în toate partidele în returul campionatului trecut și, pierzându-mi puțin ritmul, nu am fost chiar în apele mele când am intrat pe teren”, a precizat fotbalistul de 35 de ani, care se află în cantonament la Debrecen cu formația din județul Sibiu.
Dacă nu ar fi primit o ofertă de prelungire a înțelegerii cu Mediașul, Todea recunoaște că ar fi semnat cu UTA, dacă era dorit cu adevărat în Calea Aurel Vlaicu.
„Am mai avut discuții și cu Botoșaniul, dar nu m-aș fi dus atât de departe de casă. În schimb, aș fi accep­- tat pe loc un contract cu UTA, fără să mă gândesc deloc la aspectul financiar. În vacanță am ținut mereu legătura cu Gio, dar în lipsa unei oferte concrete, sau a unei alte discuții cu putere de decizie în club, am ales să mă întorc din nou la Mediaș. Aș fi revenit cu inima deschisă la UTA, chiar spuneam că aș vrea să-mi închei cariera la clubul meu de suflet, însă am simțit că cei de la club sunt indeciși în privința mea. În Liga a II-a puteam să fac față și mai bine decât în prima ligă, mi-aș fi dorit mult să mai promovez odată cu UTA”, a adăugat „Dulăul”, care a fost unul dintre artizanii promovării din 2002.
La 35 de ani, Todea e conștient că momentul în care-și va agăța ghetele în cui este aproape. „Poate mă retrag chiar vara următoare, mă bătea gândul să o fac chiar acum dacă nu aș fi semnat cu Mediaș sau UTA. Să văd, poate, totuși, voi mai îmbrăca tricoul alb-roșu înainte să mă «pensionez»”, a încheiat fotbalistul care a purtat echipamentul Campioanei Provinciei timp de șapte sezoane (1997-2002 și 2007-2009).

Recomandările redacției