Duminica a 14-a după Rusalii, la Catedrala Veche din Arad

0
783

În Duminica a 14-a după Rusalii, 2 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: Părintele Traian Micoroi, parohul Catedralei Vechi, Părintele Teodor Pavel, PărinteleIoan Lazăr, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

La momentul rânduit, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură pus sub titlul ,,Dumnezeu ne cheamă la nuntă – la Sfânta Liturghie”, pe baza citirilor scripturistice ale duminicii (2 Cor. 1, 21-24; 2, 1-4; Matei 22, 2-14). Aceasta întucât casa nunții este considerată Biserica. De asemenea, cel chemat trebuie să-și pregătească haina pentru nuntă și să nu rămână și după primirea sa în Biserică în haina cea veche a omului trupesc. Nu poate să se facă părtaș nunții celei cerești și cinei celei duhovnicești numai acela care strălucește de lumina harului Duhului Sfânt, a subliniat Preasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit Ierarhului pentru împreuna slujire și tuturor credincioșilor care au participat la sfânta slujbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.