După titlul mondial cucerit săptămâna trecută la minifotbal, România a obținut medaliile de aur în alt sport relativ nou, aflat în plină ascensiune. „Tricolorii” au învins reprezentativa din Uruguay, scor 5-7, 6-3, 6-2, în finala Campionatului Mondial de padbol, competiție organizată în Brazilia, la Santos.

Românii porneau cu avantaj moral. În primul meci din faza grupelor trecuseră fără emoții de sud-americani. Emoțiile unui meci cu trofeul pe masă și-au spus cuvântul. Primul set a fost presărat cu erori și adjudecat de oponenți. Sportivii „tricolori” au fost aproape de perfecțiune în următoarele două acte și au cucerit titlul suprem, la capătul unui meci de o oră și jumătate. Echipa României la competiția din Brazilia a fost formată din Olivian Surugiu, Victoraș Popescu, Rafael Vasile și Mihai Țiplic. Surugiu, fost jucător la UTA în sezonul 2013-2014, a fost cel care a dat lovitura decisivă în finală și a adus României titlul mondial.

Padbolul este un sport creat în 2008, în Argentina, care combină elemente din fotbal, tenis, volei și squash. Terenul de padbol este lung de 10 metri și lat de 6 metri, înconjurat de un zid. Este despărțit de un fileu asemănător cu cel din tenis. Tot din tenis a fost preluat și modelul de serviciu, dar și sistemul de punctare, game-uri și seturi până la 6. Mingea este o combinație între cea de fotbal și cea de volei. Echipele sunt formate din câte doi sportivi. Primul Campionat Mondial a fost organizat în 2013. Sportul este practicat în ţări precum Argentina, Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franța, Israel, Italia, Kuweit, Mexic, Panama, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Statele Unite şi Uruguay.

Rezultatele României la actuala ediție a Campionatului Mondial:

Grupă:

7-6, 6-2 cu Uruguay

6-2, 6-2 cu Austria

6-4, 6-4 cu Italia

6-0, 6-2 cu Kuweit

6-2, 6-0 cu Emiratele Arabe Unite

Sferturi:

6-3, 6-1 cu Italia

Semifinală:

7-6, 6-2 cu Portugalia

Finală:

5-7, 6-3, 6-2 cu Uruguay

 

Sursa: gsp.ro

FOTO: Federaţia Română de Padbol (facebook)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției