seculici (2)(3)Gheorghe Seculici și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PD-L Arad, în cursul dimineții de sâmbătă, însă ieri a fost repus pe această funcție cu titlu de interimat.
Biroul Permanent Naţional a luat în discuţie ieri şi decizia lui Gheorghe Seculici de a se retrage din fruntea organizaţiei PD-L Arad şi s-a hotărât ca acesta să preia interimatul până la organizarea alegerilor pentru viitorul preşedinte. „Domnul Gheorghe Seculici a condus timp de 15 ani organizaţia care avea să devină cea mai puternică filială a PD-L la nivel naţional. PD-L Arad, sub conducerea sa, a ajuns cea mai performantă organizaţie judeţeană pentru că s-a construit pe oameni implicaţi şi extrem de responsabili. Sub conducerea domnului Seculici s-a luat întotdeauna decizia care genera echilibru în cadrul organizaţiei. Avem oameni foarte bine pregătiţi în partid, iar dânsul este cel care a acordat şansa tuturor de a-şi dovedi competenţele, este cel care a lăsat echipa să îşi aducă aportul la succesul organizaţiei. Este o reţetă de succes şi, deci, una de urmat. PD-L este pentru descentralizare ca principiu fundamental, iar dânsul a urmat această linie care s-a dovedit a fi cea mai bună”, susţine senatorul Traian Igaș.
Contactat telefonic, Gheorghe Seculici spune că decizia este a con­ducerii centrale a partidului și că o acceptă.
Tot ieri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal s-a stabilit calendarul desfăşurării alegerilor în cadrul organizaţiilor judeţene. Fiecare organizaţie locală va trebui să facă alegeri pe cele două paliere astfel: până în 18 august trebuie desfăşurate alegerile pentru Birourile Secţiilor de Votare şi între 8 şi 15 septembrie se vor desfăşura alegerile pentru Birourile Permanente Locale, organisme permanente de conducere a activităţii partidului, la nivel local.
A doua etapă este constituită din alegerile pentru Birourile Permanente de Colegii, structuri ale PD-L care asi­gură organizarea internă a partidului la nivel de colegiu. Acestea se vor desfăşura între 16 şi 29 septembrie. Ultima etapă o constituie alegerile pentru Birourile Permanente Judeţene ale PD-L, care se vor desfăşura în perioada 1 octombrie – 17 noiembrie. La nivelul PD-L Arad am început structurarea calendarului pentru alegerile în cadrul BPL-urilor, responsabilitatea revenindu-i fiecărui preşedinte de colegiu.

Recomandările redacției