Echipa constănțeană și-a confirmat aspirațiile la podium din acest sezon printr-un rezultat excelent, reușit din păcate în dauna vicecampioanei României, FCC UAV Arad. După un meci excelent la Arad, în care au pierdut la doar două puncte diferență, echipa Tatianei Gallova a dat lovitura în această seară, câștigând o partidă echilibrată și care a avut parte de un final dramatic. Totuși este de remarcat că din minutul 6 și 38 de secunde, de când a preluat conducerea cu 12-11, echipa gazdă n-a mai cedat avantajul până la final. Mai mult pe parcursul partidei s-a distanțat de câteva ori la diferențe considerabile: 30-19 în sfertul 2 sau 55-40 în sfertul 3, fetele noastre reușind rareori să coboare semnificativ sub diferența de 10 puncte. Lucrurile putea totuși balansa în favoarea echipei noastră în ultimul sfert. Galben-albastrele reușesc să ducă scorul de la 62-52 la 62-61, grație unei serii excelente de puncte semnate de Martina Pyka, Trinity Baptiste și Iva Georgieva. Din păcate acolo ne-am oprit pentru că Miljana Dzombeta ne taie avântul cu o aruncare de trei puncte reușită. Ne mai apropiem o singură dată la 65-63 dar acolo se termină totul deoarece ratăm oportunitățile de a rămâne aproape de adversare și de a da lovitura pe final. La 71-65 cu 50 de secunde înainte de final, Greene ratează o pasă, pierdem atacul și Fota decide deznodământul partidei. Coșul de 3 puncte reușit de Baptiste vine prea târziu iar fetele noastre înregistrează a doua înfrângere din campionat.

Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Miljana Dzombeta, cu 26 de puncte și 9 pase decisive, acesta având o oponentă pe măsură în Trinity Baptiste, semnatară a 26 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. De asemenea, de la echipa gazdă Tobin a reușit un double-double (21 de puncte și 10 recuperări), cu aceeași performanță putându-se lăuda și cealaltă jucătoare americană din lotul nostru, Sheniqua Greene (12 puncte, 15 recuperări. De remarcat că echipa noastră n-a putut beneficia nici astăzi de aportul căpitanul Brankica Hadzovic, care e în continuare accidentată.

CSM CSU Constanța – FCC UAV Arad  76-68 (16-13, 24-17, 17-19, 19-19)

  • Constanța: Dzombeta 26 (3×3), Tobin 21, Rivers 17, Fota 7 (1×3), Petrof 3 (1×3), Ardelean 2. Au mai jucat: Podar, Cucu, Manea, Vitulova, Croitoru. Pe bancă: D. Fota. Antrenor: Tatiana Gallova
  • Arad: Baptiste 26 (2×3), Greene 12, Pyka 10, Akathiotou 7 (2×3), Georgieva 4, Racic 4, Fleșer 3 (1×3), Vaida 2. A mai jucat: Ciotir. Pe bancă: Negru, Hadzovic, Mîrne-Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.
  • Arbitri: Alexandru Ivan (Târgoviște), Vlad Cotrobaș, Alexandru Stamate (Ploiești). Comisar: Anton Cutov (Tulcea).

Campionatul va lua în perioada următoare o scurtă pauză pentru meciurile echipei naționale, urmând să se reia la mijlocul lunii februarie. Meciul următor constituie un nou test dificil în deplasare pentru fetele noastre, este vorba despre partida cu Rapid, programată pe 15 februarie.

(foto: facebook/CSMConstantaBaschet)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției