crisulsebNici bine nu s-a reluat fotbalul și în Liga a III-a că vremea le și creează mari probleme divizionarelor arădene. Două dintre ele ar trebui să se înfrunte mâine (ora 15) la Chișineu Criș, însă dacă preci­pitațiile continuă să cadă arbitrul de centru și observatorul de joc ar putea decide amânarea meciului. Și, din câte se pare, ambele tabere nu ar spune nu unei astfel de variante. „Nu cred că se va putea juca fotbal în condiții normale și ar fi păcat ca echipele să nu se exprime pe măsura valorii lor. Dacă mingea nu va sări cum trebuie, hazardul va juca un rol important și nu aș vrea să se întâmple asta”, a precizat Mihai Petcuț, completat și de Lucian Ciba: „Vrem să facem o impresie cât mai bună la prima noastră apariție în Liga a III-a, în fața propriilor suporteri și un teren prost ne-ar putea strica planurile. Conducerea clubului face toate eforturile să beneficiem de un gazon cât mai bun, dar vom vedea dacă vom putea juca”.
Încă de la finalul partidei pierdute la Satu Mare, Karoly Gombos, patronul combinatei Europa Alba Iulia – Crișul, le-a transmis jucătorilor că e important ca echipa să facă o impresie bună cu ocazia vizitei celor de la Național Sebiș și să acumuleze primele puncte în retur. „E primul nostru meci acasă în Liga a III-a și nu concepem să pierdem. Știm că ne-am face suporterii și conducătorii fericiți dacă batem, dar, pe de altă parte, suntem conștienți de dificultatea partidei. Întâlnim o formație ce are experiența meciurilor în Liga a III-a, cu destui jucători de valoare, în timp ce noi nu suntem prea omogeni la ora asta. Dar, sper să compensăm prin dăruire și atitudine”, spune Ciba, care s-ar putea să nu conteze pe fundașul central Pistol, care se resimte în zona unde a suferit o ruptură musculară acum câteva luni. Nici Hîrciagă nu este sută la sută apt, cum alți patru componenți ai echipei au răcit după antrenamentul efectuat pe ploaie joi, la Nădab.
Dincolo, sebișenii au două absențe certe, este vorba de Vlad Botiș și Alin Coțan. Probleme mai acuză Buta, Budur, Ivancea și Bozian, dar ei ar putea fi recuperați până la ora partidei. „În condiții normale, adică fără toate aceste probleme de lot și pe un teren mai bun, aș fi putut spune că plecăm favoriți la Criș, dar așa se poate întâmpla orice. Mai contează și faptul că e destulă euforie la Chișineu-Criș după ce echipa s-a trezit în Liga a III-a și va dori să arate ca are față de acest eșalon”, crede antrenorul Naționalului, Mihai Petcuț. Brazilianul Rodriguez a fost și el legitimat între timp.
Formații probabile:
Crișul: Rusu – Ciornei, Man, Toseschi, V. Fritea – Ban, Issa – Bucur, R. Fritea, Apetri – Băd.
Sebiș: Șoltesz – Cl. Feieș, Buta, Albert, Jude – Avădanei, Rodriguez – Mohamed, Bozian, Suslak – Ceaca.
Arbitri: Eugen Gheorghioiu – Alin Botaș și Cristian Drăguț (toți din Timișoara).
Observatori FRF: Mircea Daraban și Alexandru Terheș (Oradea)

Recomandările redacției