E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a negat că intenţionează să scindeze divizia sa de energie regenerabilă, ca parte a programului de vânzare a activelor pentru scăderea datoriei, transmite Reuters.
‘Nu există planuri de scindare a diviziei’, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al E.ON.

Revista germană Der Spiegel a anunţat, fără a cita sursa informaţiei, că E.ON intenţionează să creeze o entitate separată pentru divizia sa de energie regenerabilă, care include parcuri eoliene, fabrici de biogaz şi ferme solare, pentru o listare ulterioară la bursă.

E.ON a vândut active în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro (22 de miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria de 36 de miliarde de euro. În ianuarie, compania a anunţat că va extinde programul de vânzare a activelor cu aproximativ 3 miliarde de euro, la un total de 20 miliarde de euro. E.ON vrea să-şi vândă participaţia deţinută la compania de îmbogăţire a uraniului Urenco şi participaţii deţinute în companii locale de utilităţi.

Pentru reducerea costurilor E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20 de miliarde de euro.

 

Recomandările redacției