Economia României este stabilă şi înregistrează o tendinţă pozitivă de dezvoltare, informează publicaţia grecească Kathimerini care relatează despre declaraţiile premierului Victor Ponta în legătură cu economia românească.

„Economia românească este stabilă şi înregistrează o tendinţă pozitivă de dezvoltare, a subliniat premierul Victor Ponta, adăugând că la niveluri satisfăcătoare se situează şi încasarea impozitelor. El a precizat că tendinţa pozitivă de dezvoltare a economiei „se reflectă” şi în credibilitatea României faţă de capacitatea ei de a contracta împrumuturi. El a mai transmis că guvernul său, în colaborare cu Uniunea Europeană, va depune toate eforturile pentru o absorbţie mai eficientă a fondurilor europene”, scrie publicaţia grecească citată joi de RTV.

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul acestei săptămâni că România din punct de vedere economic este stabilă, are un trend pozitiv, o fiscalitate bugetară şi o credibilitate bună la împrumuturi.

„România în acest moment este stabilă, are un trend pozitiv, este într-un context extrem de dificil, pentru că şi în regiune şi mai ales în restul UE lucrurile merg pe negativ. Nu pot să zic că merg rău, merg pe negativ. Avem un mare potenţial faţă de celelalte ţări din zonă: energia, agricultura (…). Deci, avem şanse bune”, a spus primul ministru.

Victor Ponta a subliniat că cel mai mare efort pe care l-a făcut Executivul a fost deblocarea programelor operaţionale sectoriale finanţate din fonduri europene, blocate din cauza fraudelor făcute de guvernarea PDL. „Cred că cel mai mare efort pe care l-a făcut Guvernul actual a fost acela de a debloca programele operationale sectoriale, finanţate din fonduri europene, blocate din cauza fraudelor PDL”, a mai spus primul ministru.

 

Recomandările redacției