OLYMPUS DIGITAL CAMERACa un prim aspect deosebit, trebuie menționat că această competiție desfășurată în orașul Chișineu-Criș în weekend-ul trecut a ajuns la o ediție… record, pentru o competiție sportivă școlară – a XXXIV-a.
Apoi, Cupa „Crisius“ a mai avut și alte câteva recorduri notabile, după cum ne spunea entuziasmat inițiatorul și organizatorul tuturor celor treizeci și patru de ediții, conferențiar universitar doctor Eugen Gagea. „Manifestarea a adus sărbătoarea în oraș. Administrația locală, în frunte cu primarul Gheorghe Burdan a făcut absolut toate eforturile posibile ca tinerii concurenți precum și foarte numeroșii spectatori – un alt record, să aibă toate condițiile și să poată petrece zile de neuitat. Orașul a fost împodobit sărbătorește – cu stegulețe colorate iar străzile și locațiile unde s-au desfășurat probele au fost protejate inclusiv cu sprijinul Poliției Orășenești, fapt pentru care merită toate mulțumirile și aprecierile noastre“, a povestit Gagea.
Pe lângă aceste aspecte deosebite, competiția a mai înregistrat un record: la proba de carting. Aici au participat 86 de concurenți – cel mai mare număr de până acum, proba desfășurându-se pe durata a șase ore, pe strada Gării, închisă temporar și supravegheată de polițiști. Anterior, în după-amiaza zilei de vineri a avut loc vernisajul unei expoziții de artă plastică, găzduit de Casa de Cultură.

Competiție devenită internațională
La Cupa „Crisius“ au participat elevi din 14 județe dar și din două țări vecine: Ungaria și Serbia. În total, la finalul competiției au fost acordate peste 80 de premii, peste 750 de medalii și peste 2 000 de diplome. Concurenții din Chișineu-Criș au înregistrat rezultate deosebite la mai toate probele dar au urcat pe podium la handbal și navomodelism.

Recomandările redacției