maguleanDoi dintre cei mai buni atacanți ai D-ului arădean din ultimii ani au fost azi față în față, la Curtici. „Grănicerul” Petru Măgulean avea 22 de goluri marcate înaintea etapei XXIX, cu patru mai puțin față decît Codrin Peii. Amândoi au punctat sâmbătă după-amiază și amândoi au ratat câte o lovitură de pedeapsă!
În plină dominare a Frontierei, cu Rașca salvator la ocazia lui Măgulean (7) și trecut cu bine peste „capul” lui Baul (11), Semlacul și-a arătat colții: Peii a căzut după duelul cu Sighete în careu, însă Mucha i-a parat execuția de la unsprezece metri (15)!
Attila Rașca, autorul unui meci mare, a neutralizat apoi șarjele lui Măgulean, Nedea și Muntean, dar a trebuit să se recunoască învins la superba „fogglia secca” semnată de cel mai bun marcator al Frontierei, a cărui boltă mustind de efect s-a oprit exact lângă bara din dreapta portarului semlecan (37).
După cinci minute, a venit timpul penalty-ului pentru amfitrioni: Măgulean și-a potrivit mingea, dar Rașca a fost imbatabil și a respins.
Golgeterul curticean s-a revanșat la patru minute scurse din actul secund, când i-a oferit mingea în fața careului mic lui Avrămuțiu, iar tânărul mijlocaș, deși talonat, a găsit culoarul spre gol, 2-0.
Semlacul nu s-a pierdut cu firea, profitând și că Radu Anca l-a pierdut pe Andrei Pleșca, nevoit să iasă după ce a fost lovit la gleznă.
Topan a ajuns la 10 metri, dar a tras slab (55), apoi Leuca, singur cu Mucha, l-a luat la țintă pe portarul Frontierei.
După alte două intervenții salvatoare ale lui Rașca în aceeași fază, la același Măgulean, Peii a aruncat un zâmbet perfid spre poartă când și-a așezat mingea să bată o lovitură liberă de la 18 metri și a tras cinic, Mucha scăpând mingea după ce a dat impresia că o prinde, 2-1 (74). Iar același atacant le putea da băieților lui Anca lovitura de grație după numai un minut, când a tras la colțul scurt din 7 metri stânga, dar mingea s-a scurs pe lângă, așa că punctele au rămas la Curtici.
Curtici: Mucha – Abrudan, Baul, Sighete, Huja – Nedea, Pleșca (70 S. Măgulean), Avrămuțiu (89 A. Don), D. Munteanu (90 Androne) – P. Măgulean, I. Rus (Gheorghieș)
Semlac: Rașca – Nichituț, Zîză, Kothai, Gyebnar, S. Gabor – Zaharie, Topan, Giulău – Peii, Leuca.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Zoltan Nagy, Cristian Negrilă. Observatori: Dan Ologeanu sr, Daniel Scridon.

Recomandările redacției