Autorităţile egiptene şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au anunţat duminică seară că au ca obiectiv să încheie ‘în săptămânile ce vor urma’ negocierile bilaterale în vederea deblocării asistenţei financiare pentru Cairo, relatează AFP.

Într-un comunicat comun, Fondul şi reprezentanţii statului egiptean au menţionat că ‘au înregistrat progrese’ în discuţiile ce s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Washington, în paralel cu adunările de primăvară ale FMI şi Băncii Mondiale.

Cei doi parteneri au ca ‘obiectiv să ajungă la un acord în săptămânile ce urmează’ privind o facilitate de overdraft’ acordată autorităţilor egiptene care să susţină ‘programul economic naţional’ al acestora, se menţionează în documentul amintit.

În ultimele luni, FMI şi Egiptul s-au angajat în discuţii despre un împrumut însoţit de un program de reforme economice a cărui finalizare a fost întârziată din cauza instabilităţii politice din ţară.

Sâmbătă, directoarea generală a Fondului, Christine Lagarde, a afirmat în cursul unei conferinţe de presă că FMI ‘nu va părăsi masa negocierilor’ cu Egiptul, însă doreşte să vadă şi un sprijin financiar din partea comunităţii internaţionale pentru această ţară.

‘Vom face tot ce este posibil de făcut’ pentru Egipt, a declarat Christine Lagarde.

 

Recomandările redacției