Elevii care copiază sau perturbează simulările la examenele naţionale vor avea nota scăzută la purtare

0
982

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale (bacalaureat şi evaluare naţională) şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

 

„Abaterile care vor fi pedepsite cu scăderea notei la purtare sunt copiatul sau dacă afectează desfăşurarea în bune condiţii a simulărilor. Un copil care nu participă la simulare nu este interesat. Simulările se dau în interesul elevilor”, a spus Banu.

Potrivit procedurii de desfăşurare a simulărilor, directorii de unităţi şcolare vor asigura afişarea acestei atenţionări pe uşile sălilor de concurs cu precizarea „În atenţia elevilor”, subliniindu-se că în cazul abaterilor elevul poate fi sancţionat prin scăderea notei la purtare.

Totodată, echipa managerială este direct responsabilă de asigurarea prezenţei elevilor la simulări, nivelul de participare a elevilor la acestea reprezentând un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.

Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore iar cea pentru bacalaureat – de trei ore.

Simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale – bacalaureat şi evaluarea naţională – pentru elevii bucureşteni va fi susţinută în 30 ianuarie.

Potrivit IŞMB, în data de 1 februarie va avea loc în Bucureşti simularea probei de matematică iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.

La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat care vor avea loc în 30 ianuarie şi, respectiv, 1 februarie vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.

Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Probele vor fi supravegheate cu camere video.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.