Activitățile de prevenire ale polițiștilor de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, desfășurate prin cadrul campaniei #10pentrusiguranță, au făcut obiectul unei întâlniri, în săptamâna care a trecut, cu elevii și cadrele Liceului Teoretic Mihai Veliciu din Chișineu-Criș.

Astfel, polițiștii împreună cu reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Arad și scriitorul sociolog Luca Vincenti, au dezbătut împreună cu 65 de elevi teme precum agresivitatea verbală din mediul școlar sau extrașcolar, cauzele și posibilele efecte, avantajele adoptării unei conduite respectuoase față de colegi sau în societate.

În urmă acestor dialoguri dintre elevi și polițiști, elevii au aflat că, făcând parte dintr-un act de comunicare care conține violență verbală, acesta poate să ajungă ușor la violență fizică. Mai mult de atât, acestora li s-a explicat și că atitudinile care conțin acte de violență nu rezolvă cauzele unui conflict, ba dimpotrivă, pot atrage sancțiuni pe plan școlar sau din punct de vedere legal.

De asemenea, s-a pus accentul și pe respectul pe care elevii trebuie să-l acorde regulamentelor școlare și profesorilor. Din fericire, elevii au ajuns la concluzia că respectul ar trebui acordat și nu câștigat, și că o dezvoltare armonioasă a unui elev se realizează prin educație, la care trebuie să participe activ atât ei înșisi, cât și adulții care se fac responsabili de educația copiilor.

Recomandările redacției